2021-09-20 08:12:46• hírek • Bede Emőke

Ötszáz táncos részvételével zajlott a Szatmár Kupa

Az elmúlt hétvégén zajlott a szatmári Both Katalin Sportteremben a Szatmár Kupa, az ország egyik legfontosabb pontozó sporttáncversenye, melyen félezer versenytáncos, köztük több külföldi induló is jelenését tette.

A megmérettetésen több mint harminc kategóriában mérték össze tudásukat a nevezők, kik közül a legfiatalabb alig töltötte be a 4. életévét, a legidősebb pedig már az ötvenes éveit tapossa. A Royal Dance Club, az esemény házigazdája ezúton is szeretné megköszönni mindazon intézményeknek és magánszemélyeknek a támogatást, akik nélkül a Szatmár Kupa tízedik, jubileumi kiadása nem jöhetett volna létre, azaz elsősorban a Romániai Országos Sporttánc Szövetségnek, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának, a Szakszervezetek Művelődési Házának, a G.M. Zamfirescu Művelődési Központnak, minden szponzornak és partnernek, és végül, de nem utolsósorban a versenyen induló versenytáncosnak és segítőiknek, akik részt vettek a versenyen.


Az eseményről szóló közleményben a szatmári sporklub különösen nagy örömmel számolt be arról is, hogy a Royal Dance Club táncosainak, a páros és az egyéni indulóknak is sikerült szép eredményeket elérni, de közülük is kiemelkedik a Marita Ciprian - Nyiki Nadia kettős teljesítménye, mellyel az Open Standard 16-35 évesek kategóriájában első helyen végeztek.



A versenytáncosok számára azonban még nem jött el a lazítás ideje, hiszen két hét múlva, október első hétvégéjén Brassóban egy újabb rendkívül fontos országos verseny vár rájuk.


A szervezőkről


A Royal Dance Clubot Varga Ottó és Ovidiu Ignat alapították 1993-ban, s a sportklub már ’94-ben a szakági szövetség tagjává vált. Elsődleges céljuk, hogy korosztálytól függetlenül támogassák és koordinálják a sporttáncosok tevékenységét. Természetesen tanfolyamokat is rendszeresen szerveznek, palettájukon megtaláljuk a csacsacsa, a jive, paso doble, quickstep, slowfox, rumba, szamba, tangó, bécsi keringő és az angol keringő műfajait is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: